Projekt technologiczny małej gastronomii

 

Profesjonalne projekty dla małej gastronomii

Gastronomia to jedna z najszybciej rozwijających się branży na rynku. Jest to szczególnie widoczne w dużych miastach, gdzie na każdym kroku mamy kawiarnie, restauracje, bistra, które prześcigają się w pomysłach, tworząc kreatywne menu. Właściciele dbają o wyjątkową aranżację wnętrza oraz starają się zatrudniać kucharzy, którzy potrafią stworzyć, coś zachwycającego z prostych składników. Bardzo popularne stały się małe restauracje, bistra i kawiarnie. Smaczne jedzenie w atrakcyjnej cenie jest zawsze potrzebne. Jednak by stworzyć taką małą gastronomię niezbędny będzie projekt technologii który dokładnie określi co jak i gdzie wykorzystując każdy centymetr dostępnej powierzchni.

Projekty małej gastronomii

Projekt technologiczny małej gastronomii jest niezbędny do właściwego rozplanowania przestrzeni w obiekcie o ograniczonej powierzchni gdzie liczy się każdy centymetr. Zlecając projekt specjalistycznej firmie, mają Państwo pewność, że będzie on wykonany rzetelnie i zgodnie z przepisami prawa. Uniknięcie błędów na tym etapie pozwali na zaoszczędzanie czasu i pieniędzy podczas wykonywania modernizacji obiektu. Ponadto podczas przygotowania projektu małej gastronomii dowiedzą się Państwo, jakich zmian wymaga lokal, co należy uwzględnić na etapie remontu, jakich zmian architektury należy oczekiwać oraz do których pomieszczeń powinna zostać doprowadzona instalacja elektryczna, gazowa, kanalizacyjna i oczywiście wentylacyjna.

Projekt kuchni małej gastronomii

W przypadku małych obiektów gastronomicznych opracowanie kompleksowego projektu małej gastronomii jest niezmiernie kluczowym elementem ponieważ na małych przestrzeniach liczy się każdy centymetr powierzchni przez co rozmieszczenie mebli i urządzeń musi być przeprowadzone z wyjątkową starannością i dbałością. Często projektowane są meble w niestandardowych wymiarach po to aby w pełni wykorzystać dostępne miejsce w małym obiekcie gastronomicznym. Opracowanie projektu technologicznego pomaga również odpowiedzieć sobie na pytanie dotyczące rentowności lokalu, czyli jego opłacalności. Koszty związane z mediami takimi jak woda, ścieki, energia, gaz nie mogą być wysokie, ponieważ szczególnie na początku działalności liczy się każda złotówka, która pozwoli rozwinąć biznes zgodnie z zakładanym planem.

Projekt małej gastronomii dla Sanepidu

Działalność związana z branżą gastronomiczną musi spełniać pewne wymogi. Nie tylko prawne, ale również funkcjonalne. Przed otwarciem małego obiektu gastronomicznego Sanepid musi przeprowadzić odbiór - aby tego dokonać potrzebny jest projekt kuchni małej gastronomii dla Sanepidu. Taki projekt w sposób precyzyjny określa rozmieszczenie poszczególnych pomieszczeń, mebli oraz wszystkich urządzeń – w tym wszystkich zlewów czy umywalek dla pracowników jakie muszą znaleźć się w każdej strefie produkcyjnej. Małe powierzchnie to zawsze wyzwanie dla projektanta, ponieważ projekty muszą zapewnić takie same standardy przy bardzo ograniczonej przestrzeni. Wielokrotnie projektowane są elementy niestandardowe tak aby w pełni wykorzystać dostępną powierzchnię, zachowując jednocześnie obowiązujące standardy higieniczne i bhp.

Indywidualne projekty technologiczne dla małej gastronomii

Korzystanie z usług profesjonalistów to gwarancja najwyższej jakości usługi, która jest dopasowana do indywidualnych potrzeb. Specjaliści projektanci znają się nie tylko na właściwym projektowaniu układu funkcjonalnego pomieszczeń małej gastronomii, ale przede wszystkim znają wymogi prawne, które miejscami stanowią całkiem spore ograniczenia w branży gastronomicznej. Dobry projekt małej gastronomii to podstawa, by sprawnie przeprowadzić remont/modernizację lokalu, bez martwienia się o nieuwzględniane koszty z tytułu dokonywania nieprzewidzianych prac budowlanych.

 

Masz pytania? Wyślij wiadomość.